A cirkusz a csoda művészete, az emberi teljesítőképesség határait feszegető művészeti ág, amelyben fontos szerepet kap a teljesítmény. Ahhoz, hogy a porondon bemutatott káprázatos produkciók megszülethessenek, sok éven át tartó kemény munka és gyakorlás kell.

Az iskolapadban eltöltött egy év kitartó munkája is értékelendő, ezért a Fővárosi Nagycirkusz az országot járó, több mint húsz utazó cirkusszal összefogva cirkuszlátogatási lehetőséggel jutalmazza a kitűnő tanuló általános iskolás diákokat immár ötödik éve. (Regisztrációhoz kattintson a képre!)

Természetesen ez az ajándék nem pótolja azokat a beszélgetéseket, pozitív megerősítéseket, amelyet a családtagjaitól, tanítóitól kaphat a kisdiák, ugyanakkor lehetőséget nyújt arra, hogy egy varázslatos környezetben ünnepeljék meg ezt a kimagasló teljesítményt, ahol akár a család összes tagja, minden generáció együtt szórakozhat, kikapcsolódhat, s értékes útravalóval térhet haza.

A tanulók a MÁV-START Zrt. jóvoltából kedvezményes utazási lehetőséget kapnak a Fővárosi Nagycirkuszba történő utazáshoz. A kitűnő tanuló diák 90%-os, egy fő kísérője pedig 50%-os kedvezménnyel utazhat vonattal a Tündértánc – Nővarázs című előadását megtekinteni.

Az előadáshoz jó szórakozást kívánunk!

Fővárosi Nagycirkusz

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ebben az évben a járványügyi szabályok betartása miatt korlátozott körülmények között tudjuk megszervezni a ballagást.
Ennek értelmében csak a ballagó diákok, a tanárok és a szülők vehetnek részt a programon. Ők is a távolságtartás szabályait betartva. 
A további rokonok, a barátok, ismerősök közvetlenül nem lehetnek jelen, ezért megszerveztük az ünnepség élő stream-elését.

2020. június 17-én, 17 órai kezdettel az alábbi YouTube csatornán élő adásban közvetítjük az eseményt.

https://youtu.be/f32rOVfDR1k

Mindenkit szeretettel várunk a digitális térbe!

Tisztelt Szülők!

Idén nagyon sokan, 38-an iratkoztak be a Templomdombi Általános Iskolába. Sajátos helyzetünkből fakadóan minden évben csak 1 osztályt tudunk indítani, melybe a 2020/21-es tanévre 32 gyermek nyert felvételt.

Örömmel értesítem Önöket, hogy minden körzetünkbe lakó gyermeket sorsolás nélkül fel tudtunk venni.

A nyelv választást illetően sajnos nem tudjuk mindenki kérését figyelembe venni, mert angol nyelvre jóval többen jelentkeztek mint németre. Mivel mindkét csoport létszámát 16 főben határoztuk meg, aki a németet is megjelölte azt mindenképpen, illetve néhány gyermeket, aki angolt jelölt meg a német nyelvi csoportba soroltunk. Ez most egyelőre nem jelent semmi különbséget, idegen nyelvet majd csak harmadik osztálytól tanulnak a gyermekek.

Hétfőn postázzuk a felvételi határozatokat, melyben szerepel a nyelvi csoportba sorolás is. Sajnos módosításra jelenleg nincs lehetőség. 

Június 3-án, szerdán 17 órától szülői értekezletre várjuk Önöket. Kérjük, hogy a rendkívüli körülményekre való tekintettel minden családból egy fő érkezzen.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy még a nyári szünet előtt találkozzunk Önökkel, elmondjuk a legfontosabb információkat a tanévkezdést illetően és válaszoljunk a felmerülő kérdésekre. A bejáratnál lehetőség lesz kézfertőtlenítésre, illetve a tornateremben a székeket úgy helyezzük el, hogy a javasolt távolság meglegyen. Kérjük, csak egészségesen vegyenek részt a szülőin. Ha esetleg nem tudnak jönni, akkor sincs baj, a legfontosabb információkat eljuttatjuk Önökhöz.

                                                                             Tisztelettel:

Tenkesné Halász Enikő Rita

intézményvezető

 

Tisztelt Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Templomdombi Általános Iskola nevelőtestülete nevében.

Háromgyermekes anyaként tudom, hogy mennyire fontos az, hogy gyermekük a megfelelő intézményben, a legjobb tanítók keze között kezdje meg az általános iskolai tanulmányait.

Az alábbiakban engedjék meg, hogy röviden bemutassam az iskolánkat!

Az iskola 1989-ben alakult, önálló, 8 évfolyamos, évfolyamonként egy osztályos intézményként. A viszonylag kicsi, de éppen ezért családias épület Szentendre történelmi magvában, a város egyik legszebb részén található.

Tisztelt Szülők!

A Templomdombi Általános Iskolába 2020. április 28 és május 15-e között tudják leendő elsős gyermekeiket beíratni. A beíratási eljárás független attól, hogy a gyermek körzetes vagy nem.

A beiratkozáshoz szükség lesz:

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonatára
  • a gyermek TAJ kártyájára
  • a gyermek és a vele azonos lakcímen lakó szülő lakcímkártyájára (erről közös kép készüljön vagy közös dokumentumba szkenneljék be!)

Ezeket külön-külön fényképezzék le vagy szkenneljék be, mert ezeket fel kell majd tölteni a megfelelő helyre. Feltölthető formátumok: bármilyen kép, dokumentum vagy pdf fájl. (Összesen 3 fájl)

Kérjük, hogy az alábbi nyilatkozatokat nyomtassák ki, olvashatóan (lehetőleg nyomtatott betűkkel) töltsék ki, majd fényképezzék le vagy szkenneljék be, hogy a megfelelő helyre feltölthessék majd.

Ezt követően olvassák el az alábbi tájékoztatót, s a benne leírtak alapján írassák be gyermeküket a Templomdombi Általános Iskolába:

Beiratkozás a Templomdombi Általános Iskolába.pdf

Amennyiben semmiképp nem tudják megoldani az online beiratkozást, kérem, hogy munkanapokon 8 és 16 óra között hívják a 30/70-44-213-as számot, hogy időpontot tudjunk egyeztetni. Személyes beiratkozásra csak rendkívül indokolt estben, 2020. május 6-án és 7-én, 8 és 16 között van lehetőség.

Szeretettel várjuk gyermekeiket iskolánkba!

A Templomdombi Általános Iskola nevelőtestülete nevében:

Tenkesné Halász Enikő Rita

intézményvezető