Idén először a Szentistvántelepi Általános Iskola rendezte meg a kistérség tanulói számára az idegen nyelvi versenyt angol és német nyelvből. Közel 100 gyermek vett részt rekordlétszámú iskolából ezen a megmérettetésen, beleértve a gimnáziumok (Ferences és Református Gimnázium) tanulóit is.

Kenéz Veronika 8. osztályos tanulónk idén is dobogós helyen végzett, a 2. helyet sikerült megszereznie. Szeretettel gratulálunk az eredményhez.

Kardos Katalin

német nyelvtanár

Ezúton értesítem azon kedves szülőket, akik leendő elsős gyermeküket a mi iskolánkba iratták be, hogy minden kisgyermeket, akinek lakcíme az iskolánk beiskolázási körzetében található, sorsolás nélkül fel tudunk venni a szeptemberben induló első osztályunkba.

A felvételről szóló határozatot - mely tartalmazza a nyelvi csoportba való besorolást is - emailen küldjük ki a beiratkozáskor megadott címekre április 30-ig.

Tisztelettel:

Tenkesné Halász Enikő Rita

intézményvezető 

Az Én Családom címmel hirdetett rajzpályázatot óvodásoknak, alsó- és felső tagozatosoknak a békéscsabai Meseház.
Több mint ezer alkotás érkezett a felhívásra az ország minden részéről és a határon túlról is. 
A Templomdombi Általános Iskola Vizuális Műhelyéből IRIMIÁS BLANKA első osztályos és SZABÓ VIRÁG negyedik osztályos tanulók nyertek díjat. 
Felkészítő tanáruk: Deli Gabriella  

Kedves Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy már online is intézhető az általános iskolai beiratkozás.     

A szülők 2019 áprilisában már választhatják a gyermek általános iskolai beiratkozásakor az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén vagy a https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthetik.

Az online jelentkezést követően a beiratkozás napján- 2019. 04.11-én vagy 04.12-én - a személyes megjelenés az intézményben kötelező, de már csak a szükséges nyilatkozatok mellett a gyermek személyi igazolványát, lakcím kártyáját és TAJ- kártyáját, valamint az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget igazoló tanúsítványt kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá teszi az adminisztrációt. 

A Pedagógiai Programunk elfogadásáról és a nyelvválasztásról szóló nyilatkozat online nem állítható elő. Ezt erről a linkről kell letölteni, s kitöltés után feltölteni a felületre!

A Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI) e-ügyintézési felület 2019. április 12. 12 óráig használható.

Elektronikus beiratkozás lépései:

1.     https://eugyintezes.e-kreta.hu weboldal megnyitása

2.     BEIRATKOZÁS menüpont kiválasztása

3.     Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpont megnyitása

4.     a) Ha a szülőnek már van állami fenntartású általános iskolai intézményben tanuló gyermeke, akkor a gondviselői jogosultsághoz tartozó felhasználó névvel és jelszóval be tud lépni a KRÉTA rendszerbe és ott kezdeményezheti az elektronikus úton történő beiratkozást. 

        b) Ha a szülőnek nincs hozzáférése a KRÉTA rendszerhez, a Bejelentkezés után megjelenő ablak bal alsó sarkában kék színnel jelölt: Új ideiglenes felhasználó feliratra kattintva juthat el a Regisztrációs felületre, ahol a név, e-mail cím, felhasználónév és a jelszó kétszeri megadásával ideiglenes felhasználói jogosultságot kap, A sikeres regisztrációt követően a rendszer visszairányítja a felhasználót a bejelentkezéshez. A felhasználónevet és jelszót be kell írni, viszont az intézményt nem szabad kiválasztani, mivel nem KRÉTA azonosítóval történik a belépés. Ezután már elvégezhető az elektronikus úton történő beiratkozás.

A közeljövőben elektronikussá válik további számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy kezelése is, amelyek így személyes jelenlét nélkül bárhol, bármikor elérhetővé válnak, megkönnyítve a szülők és az iskola közötti kapcsolattartást.

Segítségképpen készítettünk egy prezentációt, mely lépésről lépésre mutatja be az online jelentkezést.

Szeretettel várjuk gyermeküket iskolánkba!

Tisztelettel:

Tenkesné Halász Enikő Rita
intézményvezető

 

„A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”

Az idei tanév tervezésénél elhatároztuk, hogy csatlakozunk a Fenntarthatósági témahéthez. A témahetet az alábbi táblázat szerint tervezzük megvalósítani. A hét elején egy közös iskolagyűléssel kezdjük majd a programsorozatot. Hétközben mindenki a lehetőségeihez, a tantárgyi sajátosságaihoz mérten vállal programokat, projekteket, órákat a fenntarthatóság témakörében.

Ebben az évben a központi Fenntarthatósági Témahét témakörei a közösségi közlekedés, a víz és a Globális Célok közül a „3. Egészség és jóllét” a „11. Fenntartható városok és közösségek” és a „13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen” témái köré szerveződnek.

A megadott témákat tematikus ÓRATERVEK és MINTAPROJEKTEK segítségével támogatják korosztályonként. Ezekből és saját ötletekből állítottuk össze a hét programját, melyet az iskolai faliújságon lehet majd böngészni. Lesz papírgyűjtés, "Műanyagböjt", "Ökommandó" és számos a témában tartott óra.

A pénteki iskolagyűlésen mindenkinek lesz majd módja egy rövid bemutatóra. 2-3 mondatban elmondhatják a gyerekek, hogy miben vettek részt, valamint bemutathatják, hogy milyen produktum született.

Csalló Attila