December 12-én a 3. és a 7.  testvérosztály egy kis ünnepváró projektet valósított meg. A gyerekek különböző alakú és színű világító mécsesházakat alkottak. A nagyok segítették a kicsiket az apróbb ablakok kivágásában. A munka jó hangulatban ment. A kész házikókból a végén egy városkát építettünk és a mécseseket is meggyújtottuk. A különböző színű ablakok fénye kellemes ünnepi hangulatot varázsolt a terembe, melyet egy pár karácsonyi dallal fokoztunk.

Csalló Attila 

Iskolánk egyik negyedikes csapata hatodik helyen végzett a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján.

A csapat tagjai: Gerendás Emma, Günthner Jázmin, Léránt Benedek, Vitéz Léna

Felkészítő tanár: Schreiner Nikolett

Szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rátok!

Niki néni és a csapat tagjai a díjkiosztón

Kedves Szülők!

A 2018/2019-es tanév első osztályát nekünk van szerencsénk elindítani. Nagy szeretettel és lelkesedéssel várjuk gyermekeiket! Röviden szeretnénk bemutatkozni, pedagógiai hitvallásunkat megfogalmazni.

Schreiner Nikolett:

Nagy családommal Leányfalun élünk. Férjemmel hat gyermeket nevelünk.

A Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán végeztem, vizuális nevelés és honismeret műveltségterületen.  A diploma megszerzése után azonnal tanítani kezdtem Budapesten, majd Leányfalun. Az évek során fejlesztői képesítéssel is gazdagabb lettem, diszlexia reedukáció és prevenció területén. A 29 év tanítási gyakorlat alatt több osztály tanítója lehettem.

Nagy Ferenc:

Születésem óta Szentendrén élek. Feleségemmel itt neveljük ikergyermekeinket.

Az ELTE Tanítóképző szakán végeztem, informatika műveltségterületen. A diploma megszerzése után rögtön a Templomdombi Általános Iskolában kezdtem tanítani. Az osztályaimnak kosárlabda és korfball edzéseket is tartok. A 12 év tanítási gyakorlat alatt eddig három osztály tanítója lehettem.

Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy olyan tanítópáros vagyunk, akik a gyermekek oktatásában és nevelésében azonos értékrendet képviselünk. Fontos számunkra a gyermekközpontúság, mely alatt a következőket értjük:

  • az iskolába érkező gyermek szeresse meg az iskolát
  • a gyerekek szorongás, frusztráció nélkül töltsék itt mindennapjaikat
  • az oktatáson belül legfőbb alapelvünk az, hogy a gyerekek bátran hibázhatnak és „nincs rossz kérdés”
  • az élménypedagógia módszereit rendszeresen használjuk, amivel szeretnénk elérni, hogy a gyerekek érdeklődőek legyenek és megszeressék tantárgyaikat
  • az iskolai lét egyik alappillérének tekintjük a szülőkkel való jó kapcsolat ápolását

Szeretettel várjuk gyermekeiket iskolanyitogató foglalkozásunkra március 1-én, ahol személyesen is találkozhatnak velünk!

Niki néni és Feri bácsi

A hosszú munkahét után november 13-án minden osztály valamilyen tematikus programon vett részt. A hetedik osztály a Nyitott Kör Színházi Nevelési Társulattal töltötte a délelőtt egy részét. A Sziget – című produkció nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is izgalmas fordulatokat hozott. Az alaptörténet szerint a tenger közepén lévő sziget ott élő törzsei közé egy nap ismeretlen lény kerül. A gyerekekből álló csoportok feladata volt eldönteni mit is kezdjenek a lénnyel.                                                                                      

Elfogadás, segítségnyújtás, bátorság, összefogás, félelem, kommunikáció, együttműködés, nevelés, feláldozás, képviselet, szavazás, közös döntés, egyéni vélemény és csoportérdekek, megmentés, empátia….csak néhány fogalom azok közül, melyeket a hetedikesek a képzeletbeli történet és a szerepjáték segítségével eljátszottak, körül jártak és megtapasztaltak. Nagyon érdekes, hasznos, kifejezetten izgalmas, tanulságos és néhol nagyon felemelő volt az az élmény, amit ennek a drámajátéknak a segítségével átélhettek a hetedikesek, az osztályfőnökeik és a két programszervező. Nagyon köszönjük a Nyitott Körnek az élményt!

A hetedikesek számára ezzel még nem ért véget a nap. Testvérosztályi kapcsolatunkat erősítendő a tornateremben a harmadik osztályosokkal játszottunk és alkottunk közösen. A teljesen vegyes csoportok kialakítását követően bemelegítő játék során kusza spagettiként kinéző, kézfogós feladatból kellett kibogozniuk maguknak a kicsiknek és nagyoknak. Ezután sárkányok keltek életre a kisebbek és nagyobbak összekapaszkodásából, akik üldözőbe vették egymást, hogy megszerezzék a többi sárkány színes farkait. Szusszanásként mindkét osztály számára ismert játékkal folytattuk. Közmondásokat kellett a csapatoknak élőképek segítségével eljátszaniuk. Befejező feladatként a csapatok egy közös, kreatív utazásra indultak a képzelet szárnyán. Egyedi fantázialények, különleges idegenek születtek az együtt elkészített rajzokon és kiderült, hogy a kisebbek nagy lelkesedése és gazdag képzelő ereje remek módon társult a nagyobbakéhoz. Ügyesen és bátran csatlakoztak a kicsik a nagyokhoz, a nagyok bátorítóan és gondoskodón figyeltek rájuk és játszottak együtt a kicsikkel. Nagyon jó volt így együtt látni őket! Mindenképp tervezzük a testvérosztályi kapcsolat megtartását és a folytatást.

Baranyainé Kékesi Noémi

 

Az őszi szünet előtti utolsó héten a narancssárga és a fekete szín átvette az uralmat az iskolában. Tökfejek mosolyogtak vagy épp grimaszoltak a bejárattal szemben, több osztályba beköltöztek a pókok és a denevérek. Pénteken reggel kis boszorkányok és maskarás fiúk érkeztek az iskolába, hiszen a kisebbek is szívesen, beöltözve vettek részt a számukra tök nap jegyében tervezett utolsó napon.

A felsősök délután Halloween – bulin vettek részt, melyet a hetedik osztály szervezett. A jól előkészített délután változatos programokat kínált minden jelenlévőnek. A jelmezversenyben leglelkesebben és legnagyobb létszámmal az ötödik és hatodik osztály vett részt. Hatalmas sikerrel működött Just Dance terem, ahol a „vérfarkas” éppoly vidáman táncolt, mint a sok „boszorkány” vagy az „apáca fiú”. Első alkalommal játszhattak Honfoglaló játékot három fős csapatok, amit egy lelkes ötödikes trió több körben is megnyert. A kreatív és testfestős/csillám tetováló teremből csillogó testdíszek és csipesz denevérek térhettek haza. A büfét a hetedikesek által készített szendvicsek, innivalók és otthonról hozott sütik gazdagították. Ügyeltünk arra is, hogy lehetőleg egészséges ételek legyenek kaphatók, valamint ezek csomagolásai ne terheljék a környezetet. Itt lehetett megvenni vagy épp megnyerni a rémes sütemények versenyében részt vevő, de csak küllemükben rémes, egyébként fincsi édességeket. A hetedikesek jól szervezetten és nagyszerűen bonyolították le ezt a délutánt! Köszönet érte nekik!

Noémi néni & Attila bácsi