A MÖRK Magyar Óriásnyúl Tenyészet által kiírt Óriásnyúl Rajzpályázaton Sági Ella Viola és Hangai Takács Nóra elismerő oklevélben részesültek. 

----------------------------------------------------------

  

A Szépművészeti Múzeum "Múzeumi Menazséria" című országos rajzversenyén oklevelet nyertek: 

 • Beregnyei Bíborka
 • Irimiás Blanka
 • Borbás Nóra
 • Dévai Mira
 • Gerendás Bernát
 • Petrás Gergő 
 • Pindroch Emma 
 • Szili András 
 • Sejpes Lilla
 • Hangai Takács Nóra
 • Neszmély Gerda
 • Sági Ella
 • Szabó Csenge
 • Villám-Kovács Viktória  

---------------------------------------------------------------

  

Az Ars Sacra Alapítvány által hirdetett "Minden Forrásom Belőled Fakad" című országos rajzverseny anyagából kiállítás nyílt Budapesten a Margitszigeten. A kiállításon részt vettek 1-1 munkájukkal Dévai Mira, Villám-Kovács Viktória és Sági Ella. 

---------------------------------------------------------

 

 

 

A "Kik Laknak a Varázserdőben" című országos rajzversenyen 570 beérkezett munka közül a zsűri kiállításra kérte Beregnyei Bíborka, Irimiás Blanka, Gerendás Bernát, Hangani-Takács Nóra, Villám-Kovács Viktória, Szabó Csenge, Szabó Virág, Lóczy Ádám és Neszmély Gerda munkáit. 
Budapesten a Borarti Élmény Térben volt a kiállításmegnyitó. 

Csodás délelőttben volt részünk az ötödik osztályos gyerekekkel és ofőikkel, Csilla nénivel és Monika nénivel egy esőláblógó őszi napon. Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum dísztermében jártunk, ahol Lovász Andi néni szerkesztő és 10 szerző bemutatta nekünk a Navigátor 3. – Kortárs gyerekirodalmi lexikon, böngésző és olvasókönyvet.

Hogy mitől volt csodás a napunk?

Például attól, hogy igazi, hús-vér, gyerekeknek (is) írókkal, költőkkel és illusztrátorokkal találkoztunk, akik elhalmoztak minket különös történetekkel, állításokkal magukról. Nekünk pedig ki kellett találnunk, mely mondatok igazak, melyek kitaláltak.

Gondoltátok volna, hogy Nyulász Péter, Helka mesés kalandjainak írója kifliket görbített egyetemistaként egy pékségben? Vagy azt, hogy Pifkó Célia csak sötétben, lekapcsolt villanynál fürdik? Tudtátok, hogy Petőcz András mágusképzőbe járt?

Aztán attól is csodás volt a találkozó, hogy minden alkotó felolvasott nekünk egyik könyvéből. Pifkó Célia például a Szörnyek a szobádban címűből, amelyben olyan humoros sorok vannak, mint:

"Megcsikland egy szőrös kacsó, s tele lesz a pizsigatyó!"

Molnár T. Eszter regényei is színültig vannak mosollyal, például a Most már igazán - Egy majdnem normális család 2.:

"Helga néni szerintem életében nem járt erdőben. Túl nagy lenne neki ott a rendetlenség."

"Múlt héten annyit sajnáltam magamat, hogy lassan már kezdek ráunni."

Andi néni ajándékot is tett búcsúzóul a tarisznyánkba, s általa két izgalmas könyvvel lettünk gazdagabbak! Az egyiknek, a Várkony és a könyvtár réme címűnek ráadásul ott volt az írónője, Mészöly Ágnes, aki a helyszínen dedikálta is a regényét mindannyiunknak!

   

Köszönjük szépen Andi néninek, a Cerkabella Kiadónak, a kifligörbítő és más különös lényeknek, a Pedagógiai Múzeum dolgozóinak a szuper-kalandos lehetőséget!

                                                                                                                      (Kriszti néni)

 

A PRAE művészeti portálon megjelent cikk az eseményről:

https://www.prae.hu/article/12343-kifligorbites-foci-es-gyerekirodalom/?fbclid=IwAR0rpbheyW04VqWSqCVLxGCItYjFkWgWjyE4_k2avj00mLktMnXJpJt_J8Y

2021. szeptember 25-én, szombaton immár negyedik alkalommal vettünk részt a Nagy Szentendrei Számháborún. Az idő nagyon kegyes volt hozzánk, s bár most nem hazai terepen, a Templomdombon, hanem a Művész téren került megrendezésre az esemény, de felsős tanulóink és osztályfőnökeik így is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba.

Végül kettős győzelmet arattunk: a kék csapat, melyben iskolánk képviselői is voltak első helyen végzett, és a különdíjat (két gombóc fagyi a SzilVanilla Sütibárban) is a Templomdombi Iskola nyerte, mert mi delegáltuk a városi iskolák közül a legtöbb diákot az eseményre.

Köszönöm Ági néninek, Csilla néninek, Kriszti néninek és Monika néninek a részvételt és a kíséretet, valamint a Szentendrei Barátai Egyesületnek a fantasztikus szervezést és lebonyolítást.

Remélem, hogy jövőre is együtt számháborúzunk majd!

Enikő néni

2021 szeptember 11-én, Békéscsabán a Magyar Vöröskereszt Országos Elsősegélynyújtó versenyén iskolánk gyermek csapata, a MINIMANÓK, csodálatos teljesítménnyel bronzérmet szerzett. Emellett elnyerték a Fair Play díjat is.

A csapat tagjai: Szász Anna, Incze Csenge, Csonka Lili, Dorn Fülöp, Tímár Bertalan

Felkészítő tanáruk: Csalló Attila

">
Riport a Szentendre TV-ben 10 perc 11 másodperctől

Óriási gratuláció!