HARASZTI DÓRA ÉS HORVÁTH HUNOR SOMA DÍJAZOTTAK
AZ 5000 ÉVES KÍNA ORSZÁGOS KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZATON

December 4-én a Templomdombi Általános Iskola Vizuális Műhelyéből Haraszti Dóra 3. osztályos és Horváth Hunor Soma 3. osztályos a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület által kiírt képzőművészeti pályázaton közel 3000 rajz közül lettek díjazottak. A díjat Szombati Enikő adta át az egyesület részéről. A gyerekek jutalma egy vezetéssel egybekötött Parlament látogatás és ajándékcsomag volt. A parlamenti sétán szüleikkel, felkészítő tanárukkal Deli Gabriellával vehettek részt.
Megnézték az őrségváltást és a Szent Koronát az Országház kupolacsarnokában.
A pályamunkákból a Magyar-Kínai Két Tannyelvű Általános Iskolában december hónapban kiállítás nyílik.

Gratulálunk ehhez a szép eredményhez!
  

 

2017. október 23-án ünnepélyes keretek között adta át Szentendre Város polgármestere, Vershegi Nagy Miklós a városi kitüntetéseket.

Az 5-8. osztályos korosztályban a Jó tanuló - Jó sportoló díjat iskolánk 7. osztályos tanulója, Pirint Gergő kapta.

Gergő az első öt tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel végezte. Ötödik osztályban négy tantárgyi dicséretet kapott (magyar irodalom, történelem, német nyelv és testnevelés), a hatodik osztályt jeles eredménnyel zárta. Magyar nyelvtan, magyar irodalom és német nyelvből kitűnő minősítés került a bizonyítványába.

Gergő számára nagyon fontos a tanulás, a legjobb eredmény elérése. Egész évben kitartó szorgalommal, lelkiismeretesen készül az órákra, házi feladatait hiánytalanul elkészíti. Német nyelvből szívesen vesz részt városi versenyeken is. Az osztály nevében gyakran vállal szerepet az iskolai ünnepségeken.

Emellett tagja az iskola volt és jelenlegi tanulóiból alakult kosárlabda- és korfball csapatnak. A csapat kisebb tagjait szívesen segíti, bíztatja. A sportszerűség, előzékenység, összetartás határozza meg mind sportolói, mind csapatkapitányi magatartását.

Edzőjének, Nagy Ferencnek a véleménye:

„kosárlabda: a csapat meghatározó húzóembere Gergő. Idén indult el a csapat a Budapest Bajnokságban. A szezon végére Gergő lett a csapaton belül a legeredményesebb játékos.

korfball: Gergő az SZKHSE Fehér csapatának kapitánya. A csapat idén csupán 1 vereséggel nyerte meg az U13-as bajnokság alapszakaszát, melyben 12 csapat küzdött meg a rájátszásba való bejutásért. A rájátszásban vereség nélkül menetelt a csapat a döntőig. Itt sajnos nem tudtak felülkerekedni az ellenfélen, így az U13 bajnokság ezüstérmét szerezték meg.

Gergő elnyerte a bajnokság gólkirályi címét. Ezen kívül az utánpótlás edzők szavazatai alapján őt választották az év utánpótlás fiú játékosának. Gergő jelenléte megkerülhetetlen a pályán mind támadásban, mind védekezésben a maximumot nyújtja. Jó kapitányként folyamatosan biztatja társait a pályán és azon kívül is. Gergő nagyon sok munkát fektet az edzésekbe, az elsők között érkezik, és általában utolsóként távozik az edzésről. Ezen kívül szabadidejében is képezi magát, hogy még jobb lehessen.”

Ezúton is gratulálunk Gergőnek és további szép sikereket kívánunk!

Tenkesné Halász Enikő Rita

A templomdombis rajzosok ismét az élen

A Tilma Gyermekművészetért Alapítvány által szervezett XIII. Nemzetközi Gyermekrajzpályázat kiállításának megnyitója, díjosztója szeptember 23-án a Hatvani Galériában volt. Az "Édesanyák dicsérete” című pályázatra rengeteg rajz érkezett hazánkból. Budapest, Győr, Szombathely, Hajdúszoboszló rajzos műhelyeiből, de a határon túlról is, Szabadkáról és kis településekről is küldtek be munkákat pl. :Kazár, Tarnaszetmiklós, Sajólád... helyekről.
A templomdombisok két témát is feldolgoztak: a "Legkedvesebb templomom"és az"Édesanyák  dicsérete" címűt.

  

  

   

 

A kiállításon szereplő gyermekek:        

 • Nagy Jázmin 3.osztályos
 • Török Róza 6.osztályos
 • Bowmann Benjamin 6.osztályos  
 • Gerendás Emma 3.osztályos (két munkával is)
 • Horváth Hunor Soma 3.osztályos
 • Gottlasz Réka 9.osztályos
 • Hajdu-Geiger Ágost 5.osztályos (két munkával is)
 • Kretz Boldizsár 6.osztályos
 • Somogyi Szófia 5.osztályos
 • Szabó Virág 3.osztályos
 • Bitter Kata 4.osztályos
 • Debreczeni Véda 3.osztályos
 • Sági Aliz 5.osztályos

Mindkét témában elnyerték a zsűri elismerését, összesen 13  díjat hoztak el.         

TILMA díjasok lettek:

 • Gottlasz Réka
 • Hajdu-Geiger Ágost
 • Kretz Boldizsár
 • Szabó Virág
 • Somogyi Szófia

Fő díjazottak:

 • Bitter Kata
 • Debreczeni Véda
 • Sági Aliz, akiknek munkái az ez alkalommal megjelent könyvben szerepelnek.

Hatvanból a kiállítás vándorútra indul. Mátraverebélyre, Budapestre, Magyarország sok városába; a határon túlra is, ahol fogadókészség van, -tudtuk meg B. Révész Erzsébet művésztanártól a TILMA alapítójától, a kiállítás létrehozójától. 

A gyerekek felkészítője Deli Gabriella.  

A másik fontos nemzetköz siker: PENTEL Nemzetközi Gyermekrajzpályázat, amit Japánban rendeznek évről-évre.
A 47. Nemzetközi Gyermekrajzpályázatra 40 országból, több mint 20 ezer kiemelkedő munka érkezett. 
Bronz érmesek lettek:
Éles Ajsa 6. osztályos és Péter Szonja 2. osztályos.

 

A díjazottaknak gratulálunk.

 

Iskolánk felnőtt elsősegélynyújtó csapata, a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű országos versenyén, a területi, a megyei és a pedagógus versenyen elért első helyezés után, az előkelő bronzérmet hozta el.

A csapat tagjai: Becker Mónika, Baranayainé Kékesi Noémi, Csalló Attila, Jászai Katalin, Pankovics Ágnes. Felkészítő: Szabó Anikó iskolavédőnő.

Május 5-én izgalmas napra virradtunk, hiszen ismét tolerancia napi programokon vehettek részt kicsik és nagyok. Harmadszor rendeztük meg ezt az eseményt, melyet sok előkészület, szervezés és várakozás előzött meg. A gyerekeket olyan programokba vontuk be, melyek során élő és testközeli tapasztalatokat, ismereteket szerezhettek a látás-, hallás-, mozgás - és értelmi sérült emberek mindennapjai és nem mindennapi teljesítményeik kapcsán. Reméljük, hogy a gyerekek valóban élvezték a napot, új élményeket éltek át, az átélt programokat bemutató emberekkel való találkozások pedig hosszú időre elkísérik majd őket!

Őszinte elismeréssel és hálás köszönettel szeretnénk felsorolni azokat, akik ezen a napon megtiszteltek jelenlétükkel, bemutatóikkal és akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a nap:
- Krajnyák Zsuzsanna világ - és európa bajnok, paraolimpiai második, harmadik helyezett kerekesszékes vívó (Ute) és edzője Feczer Viktor
- Tóth Tamás paraolimpiai bajnok, európa bajnok úszó
- Jeszenkovics Judit világ- és európa bajnok szervátültetett úszó és edzője Mihály Norbert
- Kormos László lábbal festő és segítője Runyai Mária az És Mégis Élni Alapítványtól
- Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola munkatársa és kutyusai
- Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja képviselői - Csete Lóránt konduktor és segítői
- A láthatatlan kiállítás létrejöttét segítők
- Neo Magyar Segítőkutya Egyesület munkatársai és kutyusai
- Horváth Ágnes és segítői a jelelés program résztvevőiként
- valamint iskolánk minden dolgozói