A Közlekedéstudományi Intézet által szervezett „Ecsetes bringás remekek” című országos rajzpályázaton SÁGI ELLA 4. osztályos tanuló különdíjat nyert.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárosai az állatok világnapja alkalmából „ÁLLATI JÓ TALÁLKOZÁSOK” címmel alkotó pályázatot szerveztek. Verssel, mesével, rajzzal lehetett pályázni. Iskolánk Vizuális Műhelye eredményesen szerepelt. Könyvjutalomban és oklevélben részesültek:

 • VILLÁM-KOVÁCS SZOFI 3.o.
 • MÁRKUS ROLAND 3. o.
 • TEGZES LIZA 2. o.
 • TEGZES MIRA 3. o.
 • BORBÁS GERGŐ 2. o.
 • BORBÁS NÓRA 5. o.
 • BRODMANN MÁRTON 2. o.
 • KLINKÓ ZITA 2. o.
 • IFT ELIZA 2. o.
 • FÜLÖP VIOLA 4. o.
 • FONYÓDI SZOFI 2. o.
 • HANGAI-TAKÁCS NÓRA 6. o.
 • SÁGI RUBEN 3. o.
 • RESTÁS CSENGE 2. o.

2023. október 14-én, a Skanzen Vígadójában, ahol a szülőkből és pedagógusokból álló westernhősök, cowboyok és cowgirlök, indiánok és aranyásók összegyűltek, játszottak, táncoltak és beszélgettek.

Ahol a negyedikes szülők szenzációs díszítése igazi vadnyugati hangulatot teremtett, ahol a pedagógusokból és anyukákból álló Templomdombi Tánckar ismét fergeteges tánccal alapozta meg a kiváló hangulatot, ahol az elsős szülők több mint 1400 tombolát adtak el, ahol Ági vezetésével egy izgalmas játéknak lehettünk részesei és ahol a kupát visszahódította Niki néni és Feri bácsi osztálya, a legtöbb támogatást nyújtva a Templomdombi Alapítványnak.

Szívmelengető látni, ahogy a szülők összefognak egy jó ügy érdekében és vagy személyes jelenléttel, vagy támogató jegy vásárlásával, vagy tombolatárgyakkal támogatják a közös célt, az iskolai eszközeinek megújítását.

Külön köszönjük Boczkó Bernadett áldozatos szervező munkáját, mellyel koordinálta és összefogta a szülőket, Geiger Judit segítségét és támogatását, Lőrincz Ági háziasszonyi szerepvállalását és támogatóinknak a felajánlásokat.

Találkozunk jövőre, a 35. jubileumi évben, amikorra újabb meglepetésekkel készülünk.

Iskolánk egyik sajátossága, hogy minden évben Erdei iskola programon veszünk részt a gyerekekkel. Hetedik osztályban a Pilis-Dunakanyar nevezetességeit, kulturális érdekességeit szeretnénk megismertetni a tanulókkal. Első programként a Szentendrei Tourinform iroda szervezett kódfejtő játékon keresztül izgalmas ismerkedést a várossal. A gyerekek csoportokban dolgoztak, QR kódok leolvasásával fejtették meg a feladványt. A nap további felében pedig saját térképet rajzoltak a belvárosról.

Kedden a Budai Várba utaztunk tömegközlekedéssel, mivel arra is figyelmet fordítottunk, hogy nem csak autóval lehet elérni úticélunkat. Itt egy nagyon kedves múzeumpedagógus hölgy vezette a gyerekeket Szent István és az államalapítás korába. A színvonalas rövid kiállítás megtekintése után jutottunk el a felújított Szent István terembe. Pazar látvány fogadott minket, a teremről pedig sok érdekességet tudtunk meg.

Szerdán Esztergomba utaztunk, ahol a Duna Múzeumban először a papírmerítés rejtelmeibe avattak be minket, amit utána természetesen ki is próbálhattunk! Ezután megtekintettük a megújult interaktív kiállítást, ami nagyon érdekes és tanulságos volt. Esztergombból Leányfalura utaztunk, ahol az estét a turista szállón töltöttük. Először elfoglaltuk a szobákat, majd kis játék után nekiálltunk a paprikás krumpli előkészítéséhez. A gyerekek segítségével a tűz is meggyulladt, a vacsora is elkészült, majd el is fogyott. Az éjszaka nyugodtan telt, sőt reggel sem kellett ébresztgetni senkit. Reggeli után újra buszra szálltunk és visszajöttünk az iskolába. Itt újabb feladat várt a gyerekekre. Városunk nevezetességeit (keresztek, cégérek, szobrok, kutak, vízmércék, botlatókövek, stb…) kellett megkeresniük és ott fényképet készíteniük. Nagyon élvezték a játékot és sok érdekességet fedezhettek fel ott, ahol minden nap megfordulnak. A nevezetességek kis képeit felragasztották a maguk által készített térképekre.

Az utolsó nap a FMC Rajzolj Szentendrét foglalkozása lehetőséget biztosított arra, hogy motívumokat gyűjtsenek, rajzoljanak, hiszen a „Festők városában” élnek. Természetesen programunk záró eseménye a számháború volt a Duna parton, amit mindig nagy lelkesedéssel várnak. Kimerülten, de sok élménnyel és remélhetőleg tudással is gyarapodtak a hét során.