Adrienn néni

Mamuzsitsné Vitáris Adrienn vagyok, férjemmel és két gyermekemmel évek óta Szentendrén élünk.

Az ELTE Tanítóképző Főiskolán tanító szakon, illetve ember és társadalomismeret műveltségi területen végeztem. Gyakorlati éveimet a Templomdombi Általános Iskolában töltöttem, és már akkor megfogalmaztam magamban, egyszer én is, egy ilyen családias légkörű iskolában szeretnék tanítani. Tavalyi évben lehetőségem nyílt arra, hogy a Templomdombi Iskola tantestületének tagja legyek. Örömmel tapasztalom, hogy az iskola szellemisége, tradicionális alapelvei, ugyanakkor az újdonságokra való nyitottsága teljes mértékben összeegyeztethető saját személyiségemmel, gondolkodásommal.

Örömteli várakozással tekintek az elkövetkezendő négy év pedagógiai feladataira és kihívásaira.

 

Gergő bácsi

Papp Gergely vagyok, családommal Szentendrén élek.

Egy osztályt már végigkísértem itt a Templomdombi Iskolában: 4 éve osztályfőnökként segítem őket közösséggé érni, humán tárgyakat, testnevelést tanítok nekik. Idén engedem el a kezüket.

25 éves pedagógiai gyakorlattal rendelkezve a legfontosabbnak az élményszerű tanulást tartom. A gyerekek tevékenyen, saját tapasztalatok alapján hasznosíthatják igazán a megszerzett ismereteket. A tanulási folyamat észrevétlen személyiség-gazdagító tevékenység kell, hogy legyen, melynek során a gyerekek örömmel élik meg saját fejlődésüket.

Nagyon fontosnak tartom az iskolába lépő kis elsősökkel a személyes kapcsolat kialakítását, az érzelmi biztonságot nyújtó légkör megteremtését.

Az iskolában eltöltött időt a gyermek aktivitása, a pedagógus szaktudása és a szülők támogató hozzáállása teheti igazán sikeressé.

Ezen elvek alapján igyekszem művelni ezt a hivatást.