Elérkezett a február kilencedike, ami a Templomdombi Általános Iskola felsős tanulóinak nagy nap volt, hiszen ezen a napon tartották a farsangi bulit.

Mindenki lázasan vette a tombolákat, jelmezt készített és sminkelt erre a napra. Ebben az évben a 7. osztály tanulói vállalták el, hogy megszervezik és levezetik a rendezvényt.

16:00 volt, azaz a buli kezdete. Az esemény a jelmezversennyel kezdődött. Az iskola tanulói szebbnél szebb jelmezekbe bújtak. Volt ott hercegnő, kalóz, bohóc, cowboy, pantomines, pillangó, bűvész, tűz és víz, lovag, bámulatos maszkok, álarcok és sminkek. A jelmezversenyt a pantomines nyerte.

 

A büféasztal roskadásig tele volt finomabbnál finomabb ételekkel. Süteményekkel, szendvicsekkel és italokkal. Két-három hetedikes állt az ennivalók mögött és szorgalmasan árulták őket.

A disco sem volt semmi, amit a testnevelés teremben tartottak. Az ablakoktól kezdve, a bordásfalakon át, egészen az ajtókig minden fel volt díszítve. A zenéket két tehetséges diák keverte, és mindenki jól szórakozott. Táncoltak, beszélgettek, ettek-ittak. Természetesen sötétben – diszkófényben- folyt mindez, így még jobb volt a hangulat.

A versenyek sem maradhattak el, amit a bulizás után tartottak. Az első versenyszám, a palacsintatöltő nevet kapta. A versenyzőknek az volt a feladatuk, hogy töltsenek meg egy palacsintát lekvárral a kezük nélkül. Másodjára kis cukrokat kellett megenniük késsel és villával. A harmadik versenyben csoki drazsét próbáltak áttenni egyik tálból a másikba egy szívószál segítségével. Az utolsó versenyszámban pedig a vékonyabb tésztára kellett felügyeskedni a vastagabb tésztát úgy, hogy az ne törjön el.

A versenyek után kezdődhetett a tombola. Két lány váltogatva mondta a nyerőszámokat egy mikrofon segítségével. Nagy-nagy sóhajtások és örömteli kiáltások hagyták el diákok száját, amint meghallották a nyerőszámokat. A nyeremények nagyon szuperek voltak, mint minden évben. Szépen lassan minden nyeremény elfogyott, így a tombola a végéhez közeledett. Miután véget ért, még lehetett egy kicsit táncolni. A gyerekek is fogytak már, mire minden a helyére került. A díszeket levették, az asztalokat és a büfét elpakolták, összesöpörtek és a disco felszereléseit is visszavitték a helyére.

Nem tudom te kedves olvasó, hogy gondolod, de szerintem ez a farsang bámulatosra sikeredett!

Tóth Bianka 7. osztály