Június 3-án, csütörtökön iskolánk felső tagozatos tanulói közül 44 kalandkereső szó szerint új vizekre evezett, hiszen iskolánk először vett részt ilyen versenyen és csak „száraz” felkészülésre volt lehetőségünk. Ezen a napon rendezték meg a Sulisárkány 2021 verseny területi döntőit. Budakalászi és szentendrei általános iskolák és középiskolák csapatai a Lupa-tó vízén mutathatták meg, hogy milyen húzóerővel, összhanggal, kitartással és lelkesedéssel teljesítik 11 fős csapatként a 200 méteres távot. Az idő, a verseny szervezése, a környezet és a hangulat remek volt.

Iskolánkat négy csapat képviselte. A legidősebb nyolcadik osztályosok között egy hetedikes lány is evezőt ragadott, ez a csapat a selejtező futamuk után buzdítással segítette a többi, még versengő iskolai csapatunkat. A hatodik osztályosok mellett ugyanabban a korcsoportban két hatalmas lelkesedéssel bíró ötödikes csapat is elindult.

A lebonyolítás és a sorsolás furfangja révén a hatodikos Hastagh# csapat bár előnyerőként egy futammal kevesebbet evezett, a bronzéremért küzdhetett, amelyet gyönyörű evezéssel, több, mint fél hajóval meg is nyertek. Csapattagok: Incze Csenge (csk), Nagy Jázmin, Dózsa Kincső, Benkovits Bodza, Vitéz Léna, Szentendrey Máté, Botos Barnabás, Szentesi Áron, Móri Gergő, Vrhovina Barnabás és Ditrói Zoltán.

Az ötödik osztályos Vízköpők csapata sajnos nem jutott tovább, de a Vízkaparók csapata két futam megnyerését követően a korcsoport döntőjébe került. Ott az utolsó 50 méterre talán elfogyott a lendület, így a második helyen végeztek, ami így is nagyszerű, csodálatos eredmény. Csapattagok: Somogyi Áron (csk), Csonka Lili, Galler Sára, Szász Anna, Barcza Márton, Gerzsényi Bálint, Dorn Fülöp, Novák Nimród, Tímár Bertalan, Vághy Olivér és Zólyomi András.

Reméljük, hogy jövőre is lesz folytatás, mert ott a helyünk!