A hosszú munkahét után november 13-án minden osztály valamilyen tematikus programon vett részt. A hetedik osztály a Nyitott Kör Színházi Nevelési Társulattal töltötte a délelőtt egy részét. A Sziget – című produkció nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is izgalmas fordulatokat hozott. Az alaptörténet szerint a tenger közepén lévő sziget ott élő törzsei közé egy nap ismeretlen lény kerül. A gyerekekből álló csoportok feladata volt eldönteni mit is kezdjenek a lénnyel.                                                                                      

Elfogadás, segítségnyújtás, bátorság, összefogás, félelem, kommunikáció, együttműködés, nevelés, feláldozás, képviselet, szavazás, közös döntés, egyéni vélemény és csoportérdekek, megmentés, empátia….csak néhány fogalom azok közül, melyeket a hetedikesek a képzeletbeli történet és a szerepjáték segítségével eljátszottak, körül jártak és megtapasztaltak. Nagyon érdekes, hasznos, kifejezetten izgalmas, tanulságos és néhol nagyon felemelő volt az az élmény, amit ennek a drámajátéknak a segítségével átélhettek a hetedikesek, az osztályfőnökeik és a két programszervező. Nagyon köszönjük a Nyitott Körnek az élményt!

A hetedikesek számára ezzel még nem ért véget a nap. Testvérosztályi kapcsolatunkat erősítendő a tornateremben a harmadik osztályosokkal játszottunk és alkottunk közösen. A teljesen vegyes csoportok kialakítását követően bemelegítő játék során kusza spagettiként kinéző, kézfogós feladatból kellett kibogozniuk maguknak a kicsiknek és nagyoknak. Ezután sárkányok keltek életre a kisebbek és nagyobbak összekapaszkodásából, akik üldözőbe vették egymást, hogy megszerezzék a többi sárkány színes farkait. Szusszanásként mindkét osztály számára ismert játékkal folytattuk. Közmondásokat kellett a csapatoknak élőképek segítségével eljátszaniuk. Befejező feladatként a csapatok egy közös, kreatív utazásra indultak a képzelet szárnyán. Egyedi fantázialények, különleges idegenek születtek az együtt elkészített rajzokon és kiderült, hogy a kisebbek nagy lelkesedése és gazdag képzelő ereje remek módon társult a nagyobbakéhoz. Ügyesen és bátran csatlakoztak a kicsik a nagyokhoz, a nagyok bátorítóan és gondoskodón figyeltek rájuk és játszottak együtt a kicsikkel. Nagyon jó volt így együtt látni őket! Mindenképp tervezzük a testvérosztályi kapcsolat megtartását és a folytatást.

Baranyainé Kékesi Noémi