A több fordulóból álló vetélkedősorozatot idén a város 7. osztályos tanulóinak hirdette meg az önkormányzat. A játékos városfelfedező feladatokból nagyon sok új információhoz juthatott az a nyolc gyermek, aki képviselte az osztályt. Megismerkedhettek a város múltjával, az épületek, utcák, múzeumok, kapuk történetével, a híres Szentendrén élt és ma is itt élő művészekkel, az önkormányzat számukra még ismeretlen munkájával, s mindezt érdekes, kreativitást, összefogást igénylő formában.

A díjátadóra május 30-án került sor a Városháza dísztermében. Ebben az évben a mi osztályunk csapata a második helyen végzett a Ferences Gimnázium után és jutalmul 200 000 forintot nyert az iskolánknak. Ezt az összeget Tenkesné Halász Enikő intézményvezető az osztálynak adományozta, amit a jövő tanévben a gyerekekkel egyeztetve fogunk felhasználni.

Ezúton is köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, Krizbai Évának a sok-sok érdekes feladatot és információt, és Soltész Emesének a koordinálást, a finom szendvicseket és a gondos ellátást.

Szívből gratulálunk a gyerekeknek!

 

                                                                                                                                     Kardos Katalin